Kun katsomme kaikkia niitä tuhansia eri kryptoja coinmarketcap.comissa voisimme helposti kuvitella että kilpailu kehittää paras lohkoketju on täydessä vauhdissa.

Tämä on kuitenkin pelkkää illuusiota. Lukuunottamatta BitcoinSV:tä jokainen krypto tuntuu olevan jonkilaisessa kriisissä. Oli sitten kyse skaalautumisesta, hallinnollisesta fiaskosta tai jostain perustavanlaatuisesta teknisestä ongelmasta. Monet markkinoilta löytyvät kryptovaluutat ovatkin vain yksikertaisesti luotu tekemään pikavoittoja pienelle sisäpiirille sen sijaan että yritettäisiin oikeasti luoda jotain ihmiskuntaa edistävää teknologiaa.

Täysin vastakohdassa tälle on Bitcoin SV, joka on jo ratkaissut skaalausongelmat rajattomalla blokkikoolla ja Genesis päivityksellä helmikuussa 2020. Siitä asti blokkikoot ovat kasvaneet nopeaa vauhtia ja samaan aikaan transaktiokustannukset ovat laskeneet ja laskevat edelleen kilpailuhenkisen ekosysteemin ansiosta. Itseasiassa BSV rikkoo jatkuvasti uusia maailmanennätyksiä blokkikoossa ja transaktioiden määrässä.

Lisäksi BSV protokolla on hakattu kiveen, tarkoittaen että kenen tahansa on turvallista lähteä rakentamaan sen päälle. Ei ole olemassa pientä joukkoa kehittäjiä, jotka voisivat yhtäkkiä muuttaa taustalla toimivaa koodia rikkoen näin muiden ihmisten projektit. BSV on vakaa alusta jonka päälle kuka vain voi rakentaa. Tästä syystä olemme nähneet suuren muuttoaallon yrittäjiä siirtyvän Bitcoin SV:n puolelle muilta juoksuhiekkaa muistuttavilta protokollilta kuten Ethereum, EOS ja Tron. Yksinkertaisesti kaiken mitä muut lohkoketjut ovat luvanneet tehdä jo vuosia mutta epäonnistuneet, voidaan rakentaa vakaalla BSV:n protokollalla edullisemmin ja globaalissa mittakaavassa. 

Bitcoin SV on ainoa ketju, joka noudattaa alkuperäistä Bitcoin protokollaa ilman rasitteita ja täyttää kaikki lailliset vaatimukset liittyen digitaalisiin allekirjoituksiin, valuutan liikkeellelaskuun ja muihin säädöksiin. Tämä antaa mielenrauhaa varsinkin näinä aikoina kun esimerkiksi Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissio (SEC) kitkee tosissaan rikollista toimintaa kryptomaailmasta. BSV on ainoa lohkoketju joka on teknisesti ja laillisesti valmis globaalille liiketoiminnalle.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Bitcoin SV :tä ei pitäisi ryhmitellä ikuiseen beta-tilaan muiden “lohkoketju projektien” kanssa. Vaan Bitcoin SV:tä tulisi pitää ainutlaatuisena ja nopeasti kehittyvänä teknologiana joka mullistaa maailman data- ja rahaliikenteen. Ja samasta syystä kuin meillä on vain yksi internet, yksi globaali lohkoketju palvelee ihmiskuntaa parhaiten. Voittaja on jo päätetty.